De ce FunEthic

FUN’ETHIC este un brand de cosmetice BIO cu respect fata de consumatori si fata de mediu, cu formulare eficienta, cu pret corect si accesibil. A obtinut Mentiunea SLOW COSMETIQUE si este o marca recomandata cu mare placere in toata lumea de Asociatia Internationala „Slow Cosmetique”.

 

Dar ce este „Slow Cosmetique”?

„Slow Cosmetique” este o miscare care militeaza pentru o abordare ecologica si etica bazata pe dorinta comuna de a promova un consum de produse naturale, sanatoase si, desigur, cosmetice cu formule curate.

 

Numarul de criterii in acordarea MENTIUNII SLOW COSMETIQUE poate evolua in timp. Acum este stabilit un numar de categorii cu 4 caracteristici majore. Spunem astazi ca «Slow Cosmetique» este o cosmetica inteligenta, rationala, ecologica siumana:

 

  1. Cosmetica INTELIGENTA :

Cosmeticele trebuie sa reactioneze in mod adecvat si motivat fata de nevoile reale ale pielii. Ideea este ca trebuie evidentiate nevoile dermatologice fundamentale ale pielii, mai ales cele referitoare la curatare, hidratare si protectie. Se evita cat mai mult posibil ingredientele inerte, inactive sau prelucrate in mod inutil, precum si orice ingredient capabil de a mentine sau a imbunatati starea de sanatate a pielii in detrimentul sanatatii restului corpului sau chiar psihicului.

 

  1. Cosmetica RATIONALA:

Slow Cosmetique nu promoveaza atribuirea de pseudo-cerinte pentru piele si limiteaza numarul de produse si actiuni necesare pentru a mentine pielea sanatoasa. NU se fac promisiuni imposibile referitoare la un produs sau la un gest cosmetic. Invitam toate partile interesate sa se reorienteze si sa se gandeasca la fiecare act legat de consumul unui produs sau serviciu. Produsele trebuie sa fie eficiente, sa se bazeze pe ingrediente naturale active si benefice pielii fara a dori sa pretinda exclusivitate.

 

  1. Cosmetica ECOLOGICA :

Slow Cosmetique cere formule si practici cu respect fata de mediu. Trebuie sa ne concentram pe ingrediente naturale si, mai ales, organice in formele sale putin prelucrate, care exclud orice ingrediente din chimia de sinteza, petrochimice, exclud uciderea si exploatarea animalelor si, bineinteles, orice ingrediente periculoase pentru mediu sau organism. Trebuie sa ne straduim sa reducem la minimum impactul asupra mediului in toate domeniile de activitate, fara exceptie. Trebuie sa favorizam cicluri scurte de productie si schimburi la nivel local.

 

  1. Cosmetica UMANA :

Slow Cosmetics vrea formule si practici cu respect fata de fiinta umana in complexitatea sa.  Recunoastem nevoia de placere ca pe o calitate si invitam la cultivarea placerii de a folosi cosmetice, dar intr-un mod mai simplu si mai corect. Vrem sa excludem tehnologiile sau ingredientele cu potential de toxicitate pentru oameni si animale. Slow Cosmetique invita omul sa vina in contact direct cu natura si nu incearca sa-l recreeze sintetic. Este interzisa orice forma de exprimare care, direct sau prin omitere, poate sa induca in eroare. Vrem sa cumparati cu pret accesibil si rational, care sa reflecte calitatea reala a formularii sau a serviciilor.